Selecteer een pagina

Je gewicht de baas

Herken je dit?

 • Het is alweer een tijdje geleden dat je op de weegschaal hebt gestaan en je vindt dat het er weer eens van moet komen. Je ben zenuwachtig en ziet de bui al hangen. En ja hoor, weer wat erbij. Zie je wel? Je kunt het gewoon niet…
 • Je leest weer iets over een nieuw dieet, en de hoop vlamt even op dat het ooit goed gaat komen met je gewicht, direct gevolgd de gedachte ‘ja, dat dacht ik de vorige keer ook en daar ben ik alleen maar zwaarder van geworden’. Na al die pogingen weet je echt niet meer hoe je het aan moet pakken en bent bang dat niks meer helpt.
 • Het is weekend en je neemt je voor te gaan bewegen. Even een lekker wandeling, of een eindje fietsen. Je gaat op pad. Je bent trots dat je gaat, maar het valt niet mee. Je wordt even flink met je neus op de feiten gedrukt: bewegen is moeilijk, je houdt het niet lang vol en je conditie is niet best. Het huilen staat je nader dan het lachen.
 • De wekker gaat, je wordt wakker en met meer moeite dan je lief is kom je uit bed. Het is altijd een heel ding dat opstarten ’s ochtends, je voelt je lijf protesteren en voelt hier en daar pijn in je gewrichten. Na het douchen en aankleden moet je echt even op adem komen. Meestal probeer je hier niet bij stil te staan, maar je maakt je toch echt zorgen over je gezondheid en bent bang dat je kwaaltjes uitlopen in ziektes als obesitas, diabetes en hartproblemen.
 • Het is avond. Je hebt gegeten en de boel opgeruimd. Je ploft op de bank en je weet nu al dat je niet meer van die bank af gaat komen. Het is wel weer genoeg geweest voor vandaag. Je lijf voelt moe en je hebt geen energie om nog iets actiefs te gaan doen. Echt balen, je wou dat je je fitter voelde en meer energie had.

Hoe zou het zijn als

 • Je zonder streng te lijnen toch gewicht kwijtraakt?
 • Je weet hoe je je gewicht weer onder controle kunt houden?
 • Je lekker kunt bewegen, op jouw manier, zonder dat alles pijn doet?
 • Je weer uit de gevarenzone van obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten komt?
 • Je je weer fit en energiek voelt?

Dat kan, met het coachtraject Je gewicht de baas!

Coachtraject

Je gewicht de baas is een coachtraject waarbij je intensief wordt ondersteund om gewicht te verliezen, de controle over je gewicht terug te krijgen en je weer fit en vitaal te voelen.

Hoe ziet het traject eruit?

We starten met de Vitaliteitscheck en de Leefstijl en Voedings Analyse. Je krijgt hiervoor een vragenlijst toegestuurd om in te vullen, we bespreken dit in de eerste sessie (de intake). Op basis van de analyse geef ik je advies op het gebied van leefstijl en voeding en spreken we af wat je eerste stappen zijn om mee aan de slag te gaan.

Na de intake heb je elke twee weken een coachingsessie. In deze sessies hebben we het o.a. over de oorzaken van je overgewicht en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ook bespreken we wat je tegenhoudt om de baas te worden over je gewicht. We bepalen welke praktische vervolgstappen je gaat zetten. In de laatste sessie wegen we je nogmaals en meten we vet, spiermassa en BMI.

Tussen de coachingsessies in doen we een korte check-in call. Telefonisch of via Skype spreken we elkaar en bepalen we of je op de goede weg bent, of dat je bij moet sturen. Dit is ook het moment om eventuele vragen te stellen. Zo blijven we in contact en blijf jij ‘bij de les’.

 

Praktisch

 • Het traject duurt 4 maanden.
 • We starten met een uitgebreide intake: Vitaliteitscheck en Leefstijl en Voedings Analyse, inclusief wegen en vet, spiermassa en BMI meten.
 • Na de intake zijn er 7 tweewekelijkse 1-op-1 coachingsessies van 1 uur en 7 tweewekelijkse online/telefonische check-in calls van 15 minuten.

Resultaat

Het resultaat van het traject Je gewicht de baas is:

 1. De eerste  5-10 kilo zijn eraf. Yes! Dat voelt goed!
 2. Je weet wat wél en wat niet voor je werkt om de controle over je gewicht te houden.
 3. Je beweegt gemakkelijker en houdt het langer vol.
 4. Klachten en pijntjes, als gevolg van je overgewicht, worden minder. En daarmee ook je zorgen om je gezondheid. Dat lucht op!
 5. Je voelt je fit en energiek, kortom: je zit lekkerder in je vel.

Investering

Dit traject werkt, als jij werkt. Jij snapt ook dat voor niets de zon op gaat. Overgewicht kwijtraken, waar je jaren over hebt gedaan, gaat niet van de ene op de andere dag. Dat betekent dat je je er echt voor zult moeten inzetten, actief met je leefstijl bezig zult moeten zijn, tijd en energie moet investeren, om resultaat te bereiken.

De investering in het traject bedraagt 397 euro, inclusief BTW.

Hiervoor krijg je gedurende 4 maanden: 1 uitgebreide intake,
7 coachingsessies van 1 uur, 7 check-in calls van 15 minuten.

Veelgestelde vragen

Welk dieet moet ik volgen?

 Je gaat niet op dieet (en je gaat dus ook geen 4 maanden honger lijden…). Je gaat aanpassingen maken in je leefstijl. Dit kan betekenen dat je anders gaat eten, maar het kan ook zijn dat het voor jou belangrijker is om anders te bewegen, meer te ontspannen, stress aan te pakken of wat dan ook. De Vitaliteitscheck en de Leefstijl en Voedings Analyse maken duidelijk wat voor jou het belangrijkst is om aan te pakken.

Krijg ik huiswerk mee?

 In elke coachingsessie bepalen we welke vervolgstappen je gaat zetten. Dat zou je huiswerk kunnen noemen. Want de volgende keer dat we elkaar spreken vraag ik je er natuurlijk naar. De coachingsessies alleen gaan er niet voor zorgen dat je gewicht verliest. 

Dat wat je thuis doet met wat je meeneemt uit de coachingsessies is het belangrijkste van het hele traject.

Kan ik in deelbetalingen betalen?

 Ja, dat kan. Je betaalt dan 115 euro per maand.

Gratis consult?

Denk je “Ja, ik kan jouw hulp goed gebruiken!”?

Neem dan contact met me op voor een gratis consult, waarin we een analyse maken van jouw situatie en ik je tips geef om je eerste stappen naar een gezond gewicht te maken.

E-mailadres
Telefoonnummer

06-40713354

bezoekadres

Acht Boerijen 6
8921 EK Diever