Selecteer een pagina

Rani Goederee

Overgewicht? Breek me de bek niet open!

Al vanaf mijn tienerjaren worstelde ik met mijn gewicht. Ik was niet de dik, maar ik vond mezelf wel te dik. Totdat ik door al dat geworstel ook echt te zwaar werd. En dan ging ik gezonder eten en dan werd ik wat slanker, totdat er weer iets gebeurde waardoor ik me er niet op kon concentreren en dan ging het weer mis.

Naarmate ik ouder werd boeide het me minder hoe ik eruit zag, maar ik begon me wel zorgen te maken over de gevolgen van mijn gewicht op mijn gezondheid.

Het moment dat er iets voor me veranderde weet nog goed: ik deed een massagecursus, en het ging o.a. over lichaamsbewustzijn. Er viel een portemonnee vol kwartjes.
Wat gebeurde er? Ik deed iets wat ik ontzettend leuk vond, leren masseren. Ik leerde er ook de sensaties in mijn lijf te voelen, en de emoties en wat er verder nog maar in mijn lijf huist.
En, niet onbelangrijk, naarmate de cursus vorderde en zonder het echt in de gaten te hebben viel ik een paar kilo’s af.

Ik realiseerde me dat mijn overgewicht niet alleen maar te maken had met mijn eet- en beweegpatroon, maar ook met of ik me bezig hield met activiteiten die belangrijk voor me waren, en met of ik met de juiste mensen samen was, en of ik me vrij kon uiten, etc. etc.

 En nu? Nu ben ik hartstikke gezond en vitaal: ik ben fit en zit hartstikke goed in mijn vel. Mijn gewicht is gezond, én ik heb het gedoe rond mijn gewicht losgelaten (met als gevolg dat dat gewicht ook losliet).

En dus is het nu een kwestie van ‘een beetje in de gaten houden’. Ik zorg dat ik gezond eet, voldoende en lekker beweeg, én ik hou een vinger aan de pols of ik nog wel met de juiste dingen bezig ben, me met fijne mensen omring en zeg wat ik te zeggen heb, en al die andere dingen die aan een gezond gewicht bijdragen.

Intussen help ik anderen hiermee. En dus, doe ik nu datgene waar mijn hart ligt, mensen helpen op een gezond gewicht te komen en te blijven. En omdat hier mijn hart ligt, ligt hier ook de sleutel voor mijn eigen gezondheid. Hoera!

Mijn visie op overgewicht en gezondheid

Ik zie overgewicht als een symptoom van onbalans.

Ondanks dat ’te zwaar zijn’ het probleem lijkt, is dat het niet. Onder het te zwaar zijn ligt het echte probleem.

Soms is de balans weer terug te krijgen door aandacht te geven aan voeding en beweging, maar minstens even vaak moet je de oplossing zoeken in andere, mentale of emotionele zaken. Een emotioneel zware periode, bijvoorbeeld, die ervoor heeft gezorgd dat de kilo’s eraan vlogen, of drukte en stress op het werk, of gebeurtenissen uit je jeugd die de kop opsteken of verlies van een geliefde of ouder. 

 Ik besef maar al te goed dat het niet gemakkelijk is om dit soort zaken te verwerken. Helemaal niet in een maatschappij waarin er veel van ons wordt verwacht en we ook nog eens de hele dag door worden verleid tot ongezond eten en te weinig bewegen. Maar het is wel nodig om weer gezond te worden en dat gezonde gewicht dat daarbij hoort te bereiken. En dat is de verantwoordelijkheid van elke individu, om te doen wat nodig is om gezond en vitaal te worden.

Soms is een helpende hand dan nodig; je hoeft het niet alleen te doen. En dat is geen schande, maar een slimme beslissing.  

Wat je over mij moet weten

Ik ben introvert, nuchter en ga voor resultaat. Ik hou niet van gezeur, gepiep en excuses en ik doe niet aan pappen en nathouden. Ik word superenthousiast als ik merk dat het echt de goeie kant opgaat met mijn cliënten, en kan fel uit de hoek komen als ik merk dat ik word gemanipuleerd.
Ik ben liefdevol en altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt.

Als je me zou kennen zou je weten dat…

  • Ik al zolang ik me kan herinneren een echte francofiel ben. Met een jaar in Parijs wonen en een studie Frans vervulde ik al op jonge leeftijd een van mijn grootste dromen.
  • Ik ontzettend van dansen houd, met mijn ogen dicht op lekker harde tribal muziek.
  • Je me op elk moment van de dag Indiaas eten kunt voorschotelen en je me daar verschrikkelijk blij mee maakt.
  • Ik in een a capella koor zing en bij elke repetitie wel een keer kippenvel krijg van hoe prachtig dat klinkt.
  • Ik als introvert het heerlijk vind om heel veel tijd in mijn uppie door te brengen, ik vind mezelf stiekem wel het beste gezelschap dat ik kan hebben.

 Lijkt het je wat om met mij te werken? Vraag dan een gratis consult aan!

Gratis consult?

Denk je “Ja, ik kan jouw hulp goed gebruiken!”?

Neem dan contact met me op voor een gratis consult, waarin we een analyse maken van jouw situatie en ik je tips geef om je eerste stappen naar een gezond gewicht te maken.

E-mailadres
Telefoonnummer

06-40713354

bezoekadres

Acht Boerijen 6
7981 EK Diever